Referat fra seminar 2011

Indsendt af: Niels Hjersing
Indsend en kommentar
 
En af studiegruppens årlig tilbagevendende begivenheder er det tofarvede seminar som igen i år blev afholdt på Antvorskov Kaserne.

I begyndelsen af januar afholdtes det ”Tofarvede Seminar” på Antvorskov Kaserne ved Slagelse. Denne gang deltog 44 samlere, de fleste medlemmer af KPK. Alle med interesse for selve frimærkerne, breve og/eller stempler indenfor den danske og dansk-vestindiske tofarvede frimærkeudgave 1870-1905. I lighed med de tidligere år havde arrangørerne bestræbt sig på at præsentere et varieret program med punkter af interesse for såvel begynderen som specialisten.

Adskillige foredrag og indlæg om enkelte værdier og særlige tryktekniske forhold indgik i programmet.

Desuden holdt Lars Engelbrecht et fremragende foredrag om helsager i den tofarvede periode. I mindre grupper udveksledes informationer om snævrere emner: Den blandede serie, Kartonserien, 1890 serien, 51 omvendt serien og Posthistorie og stempler. I grupperne var der mulighed for, i løbet af de tre timer, der var afsat, med en mere forskningsmæssig tilgang at gå i dybden med respektive områder. Til hver gruppe var der tilknyttet en kontaktperson. I programmet indgik endvidere en aktivitetsskabende quiz, og en deltager havde også forfattet en fornøjelig sang. Endelig uddeltes den tofarvede vandrepokal til en deltager, der har bidraget på en særlig måde gennem de efterhånden 11 gange, der har været tofarvet seminar. I år gik pokalen til Henrik Mouritsen for hans blændende foredrag og præsentation af eksponater, der illustrerer specielle postale forhold.

Bedste hilsner

Niels