10 cent ovaler - statusrapport 2011

Indsendt af: Inga, Hans og Bernd - 23.09.2011
Indsend en kommentar
Resultat fra 5. DVI seminar - Hamburg

Efter den store overhaling af 10 Cents ovalklicheerne på DVI seminaret i 2008 var tiden nu kommet til at følge op på resultaterne fra dengang. Der var efter seminaret i 2008 fortsat mange åbne spørgsmål, som krævede yderligere forskning.

Heller ikke det netop afsluttede seminar gav alle svarene, som det så ofte går, blev nogle spørgsmål besvaret, mens nye kom til. Særligt tryk 1, tryk 2 samt ovalmatricetype 4 volder problemer. Tryk 1 på grund af dårlig farvedækning og tryk 2 på grund af for megen farve.  I ovalmatricetype 4 er kendetegnet ofte farvefyldt eller usikkert.

Da vores undersøgelser er koncentreret om den enkelte ovalkliche og dens placering i de enkelte tryk, har vi bevaret betegnelsen for de enkelte ovalklicheer c.1, c.2 ….. o.s.v.,  som vi også tidligere har benyttet,  hvor c.1 - c.79 svarer til OF.1  - OF.79  mens  c.80 – c.106 ikke har kendetegn, som umiddelbart kan beskrives som ovalfejl, men alligevel kan identificeres.

Tabellerne i denne rapport er udarbejdet af Bernd Stein. Ændrede og nye positioner i ovalmatricetyperne er skrevet med fed skrift. Materialet er gennemgået af Lasse Nielsen og hans forslag til ændringer er indarbejdet i tabellerne. Vi håber materialet kan inspirere andre til at arbejde med 10 Cents ovalerne.

 

Inga, Hans og Bernd

 


Link til rapport: Word 2010 docx


Link til rapport: Word doc